Protector Projekt

owl symbol

Ez a projekt a saját tapasztalásaim mentén összegyűjtött, reinkarnációval kapcsolatos történeteket és hatalmas adattömeget foglal össze és elemez. A Ptotector trilógia mindent tartalmaz, amire vissza tudtam emlékezni, 72 korábbi inkarnációról. Óriási jelentősége a hosszú út során, ami végül az egészségem visszanyeréséig vezetett, minden értelemben.

Ez a trilógia az én esettanulmányomként szolgál. Az eredmények megjelenítéséhez adatvizualizációs technológiákat és interaktív grafikonokat alkalmaztunk. A projekt elindításának ötlete majdnem húsz éves. Régi álmom volt, hogy felfedezéseimet látványos és könnyen érthető módon megosszam a világgal.

Protector Project infographic

A trilógiában szereplő összetett kapcsolatrendszerek kidolgozásához grafikonok, Tableau dashboardok és animációk készültek. Az ezeket megjelenítő weboldalak öt évig nyilvánosak voltak, később úgy döntöttem, hogy ne legyenk többet nyilvánosak. Előkészületben van egy kollektív munka, amelyben összefoglalom majd ezt a projektet, és hozzáadom az összes adatelemzési eredményt, infografikát és vizualizációt.

ez a gráf ábrázolja a karakterek és az epizódok közti kapcsolódásokat

A szimbólum

Körülbelül 1996 óta használom ezt a jelet egyfajta aláírásként. Eredetileg ez egy szegélydíszítő elem, nagyon régi, főleg Erdélyben alkalmazott szimbólum. Hagyományosan a házak és udvarházak ajtókereteire és kapufájára vésték. Úgy vélték, hogy védőerővel rendelkezik, óvja a lakókat a veszélyektől, azoktól is, amelyek létezéséről sem tudnak.

Szimbólumok könyve – Bagoly

A kép ebből a könyvből való, itt találtam 1996-ban: Jelképtár; szerkesztők: Szemadám György, Hoppál Mihály, Nagy András, Jankovics Marcell; grafika: Illés Anna, Somogyvári Zsuzsa; ISBN 963-208-375-x; page 31.

owls

Az elmúlt évtizedekben, különösen a Harry Potter könyvek és filmek világsikere után, a baglyok nagyon népszerűvé váltak. Apró bagolyfigurák és bagolymintás tárgyak árasztották el a piacot. Őszintén szólva, engem egyszerre bosszant és egyben örömmel tölt el, hogy mindenhol ezeket látom… 🙂