Könyvek visszavonva

Azon könyveim, amelyek a Publio vagy az Underground Kiadónál jelentek meg (ma már nagyjából ugyanaz a két cég tulajdonosi rétege), nem lesznek 2023 februártól elérhetők ezen kiadók könyvesboltjaiban. Egy példányt egyéb rendelési felületről beérkezett kérésre sem fognak legyártani, csak ha többre érkezik rendelés.

A felkínált csomagot nem rendelem meg, pénzkidobásnak érzem. Nem vagyok igazán elégedett a két kiadó működésével, de nem volt más lehetőségem kiadni bármit is. Külön kellemetlenségként esett meg, hogy amikor pár éve frissítették az online Undergound kiadó boltot, az összes feedback és like eltűnt, amit a Valaki meghalt és én élhetek könyvem kapott!!! Volt úgy 260 like és 4-5 vélemény a könyvről. Ez mind kuka. Megdöbbentem és igen dühös lettem, mert mint nem-felkapott szerzőt, amúgy se sok dolog segít a piacon…

A könyveimet semmiféle marketing kampány nem támogatta, és az elejétől minimális volt a hírverés körülöttük. Nagyjából annyi, hogy az engem kedvelő ismerőseim megosztották a facebookon, hogy lám-lám megjelent ez vagy az. Van néhány példányom odahaza belőlük, kivéve a Bagoly ül az ágon-t, de annak annyira el lett rontva a nyomtatása, hogy nem is baj, ha más nem tudja már megvenni se. A többiből tudok küldeni, ha valaki szeretne belőlük.

Egy könyv megírása és a megjelenése persze hatalmas öröm az alkotónak, de a folytatás számomra elég csalódásos volt. Például a Valaki meghalt és én élhetek könyvemből én és a szüleim rendelték a legtöbb példányt (akadt, hogy egyszerre ötvenet), azért hogy a rokonoknak-ismerősöknek adogassunk belőle ajándékként.

Kínosnak éreztem volna szólni, hogy jól esne, ha valaki fizetne is érte, ha már dolgoztam vele – ne nekem kelljen fizetni súlyos összegeket és aztán kvázi esengeni, hogy méltóztassanak elolvasni… Igen, egy írónak jól esik, ha veszik a könyvét, ettől érzi azt, hogy volt értelme a befektetett energiának és sikerült valami értelmes dolgot létrehoznia. Egy-két emberről azért tudok, akik önállóan megvették, és ennek nagyon örültem. Amúgy pedig elengedtem ezt az egész írósdit.

Tehát mától csak az angol nyelvű könyveim elérhetők, az eddigi két helyről: Lulu és Amazon. Sebaj. 🙂