Rólam

Egész apró koromban kezdtem írogatni, hosszú vagy rövid, vicces kis verseket, az elsőt körülbelül öt évesen. Kábé nyolc évesen rajzoltam egy német könyvet a testvéremnek. A gimnáziumi évek alatt írtam néhány esszét, majd később verseket, és dalokat. Eleinte mindent magyarul írtam, aztán valamiért rászoktam, hogy angolul fogalmazzam meg a mondandómat.

A versekben tükröződik, ahogy a boldog és boldogtalan korszakok váltották egymást az életemben. Mindig vonzottak az idegen nyelvek és más kultúrák, és úgy húszévesen kezdtem ismerkedni a japán nyelvvel. Elbűvölt a távoli Japán világa, és ahogy tanulni kezdtem a nyelvet, részben gyakorlásképp, de inkább szórakozásból meséket és verseket fordítgattam le.

linkedin: https://www.linkedin.com/in/annamaria-marta-furedi-48138ab2/

1997 és 2007 közt született egy spirituális-történelmi jellegű trilógia, amelynek címe: Protector. Az eredeti változat magyarul íródott, majd egy ismerősöm kedvéért lefordítottam angolra. Később csak ezt fejlesztettem, emiatt az angol verzió sokkal átgondoltabb, teljesebb. A kötetek: I. The start of everything, II. Wingless Angels, III. Nearer in time.

2001-ben egy forgatókönyvíró pályázaton a Béke katonái című forgatókönyv adaptációért különdíjat kaptam. 2003-ban Papp Árpád a Fiatal Somogyi tehetségek Antológiába válogatott be részleteket a forgatókönyvből, és néhány általam fordított japán meséből. 2010 óta dolgozom egy forgatókönyvön, amelynek alapját a trilógia középső kötete adja. 2012 októberében átestem egy májátültetésen, és az akkoriban átélt élményekből íródott a “Valaki meghalt, és én élhetek” című életrajzi elbeszélés. Amit írok, jórészt személyes ihletésű, de a széles egy világon bármi képes inspirálni. Érdekel a dolgok mögött rejlő lényeg, az ámulatba ejtő “megfoghatatlan”.

Ex-site

A Protector trilógia befejezése után létrehoztam egy honlapot 2007-ben, ahonnan fél évig a teljes trilógia letölthető volt. Ezt a következő évben megszüntettem. Íme az akkori honlap főoldala, és az olvasószoba. A kötetekre kattintva lehetett megnyitni a történeteket. Jelenleg nem tudom ide feltölteni eredeti működő formájában, sajnos. 

Reading room

A mouse-on effektek sem látszanak (török a varázsszőnyegen: Hypnosis, kis kép mellette: Gallery, Sitemap: Oldaltérkép, lególány: About me, kutyus: Polly, Bagoly: Owl, Könyv az asztalon: Stories, Ajtó: Reading room, a toll és a pergamen az olvasószobában: Drop a line). Az akkori Owl oldalt igyekeztem erre a honlapra is áthozni, majd mégis levettem.

Landing page

Pár költeményem mindenféle nyelven:

Szívből és füligL’étoile, Aus den Wolken, Hyperbolic mandala matrix, Ambulance car

Fenn vagyok Wattpadon is. Az írások, amiket ott közzé mertem tenni:

Tortuga, Bacteria-like, Disclose, Knitting needles, The lovely eggplant, Aus den Wolken

Zene:

Egy tanfolyam keretében tavaly foglalkoztam kicsit zene keveréssel. Íme az eredmény a Soundcloud-on:

Rs-Cuneiform, Rs-Alienzzzzz

Jó, ezek csak ritmikus zajok. De legalább házi gyártmányúak… 😀